woensdag, 30. september 2015 - 9:56 Update: 30-09-2015 10:10

Tweede aanhouding in zaak van tweehonderd kilo amfetamine

Tweede aanhouding in zaak van tweehonderd kilo amfetamine
Foto: MV
Veldhoven

De politie heeft dinsdag een tweede aanhouding verricht in de zaak van de vorige week aangetroffen 200 kilo amfetamine in Eindhoven.

De 44-jarige man werd in zijn woning in Veldhoven aangetroffen en aangehouden. Hij wordt nader verhoord. Vorige week trof de politie 200 kilo amfetamine aan in een woning van een 34-jarige man in Eindhoven. De geschatte straatwaarde van de 200 kilo amfetamine bedraagt 1,2 miljoen euro. Wat de relatie is tussen de twee mannen wordt nog onderzocht.

Ondermijning

De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst. Zij werken nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven, instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere actie raakt en verstoort de criminele samenwerkingsverbanden.

Categorie:
Provincie: