woensdag, 30. september 2015 - 15:22

Max Verstappen heeft zijn rijbewijs gehaald

Max Verstappen heeft zijn rijbewijs gehaald
Foto: Max Verstappen

Geloof het of niet!, maar Max Verstappen heeft vandaag in een keer zijn rijbewijs gehaald. De 18-jarige Formule 1-coureur haalde vandaag, woensdag 30 september, op zijn verjaardag het fel begeerde roze bewijs.

Een jaar eerder ontving Verstappen al zijn superlicentie, het Formule 1-rijbewijs, waardoor hij aan Grand Prix-weekenden deel mocht nemen. En vanaf nu, na het behalen van zijn praktijkexamen, mag Max dan ook zelfstandig op de openbare weg rijden. 

Verstappen reageert “Ik ben blij om achttien te zijn en ook om mijn rijbewijs gehaald te hebben”, vertelt Max aan Verstappen.nl. “Dat ik eindelijk alleen de weg op mag, geeft me meer zelfstandigheid, daar ben ik heel blij mee. Het is wel een opluchting om geslaagd te zijn. Ik was een beetje zenuwachtig om fouten te maken, maar het examen ging prima.” 

De jonge coureur slaagde in januari voor het theoretisch examen en sindsdien mocht hij, als in België woonachtige Nederlander, onder begeleiding autorijden in België. Tijdens zijn praktijkexamen moest Verstappen vandaag als bijzondere verrichtingen inparkeren en keren op de weg. Dat leverde geen problemen op.

Max heeft altijd gezegd liever als passagier in een straatauto te zitten dan achter het stuur. Dat is voor hem een rustmoment. “Zo denk ik daar nog steeds over. Maar als ik voortaan zelf ergens heen wil gaan, kan ik mijn eigen Renault Clio RS pakken. Die vrijheid geeft me een goed gevoel.” 

Max belooft een heer in het verkeer te zijn. Een misstap kan hij zich op dat gebied ook niet veroorloven, want tegenwoordig is een gewoon rijbewijs een vereiste om als Formule 1-coureur te mogen (blijven) rijden. “Ik ga me netjes aan de regels houden”, zegt Max toe, voor hij een stukje taart tot zich neemt om deze heuglijke dag te vieren. 

Categorie:
Provincie: