donderdag, 1. oktober 2015 - 14:54

Politie schiet overvaller in been

Politie schiet overvaller in been
Foto: MV
Hoofdorp

Vijf mannen zijn woensdagavond 30 september na een achtervolging aangehouden op de N201 in Hoofddorp. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een overval op een snackbar in Amsterdam. Bij de aanhouding is door de politie een schot gelost, waarbij een van de verdachten in zijn been is geraakt.

Even na 23:00 uur werd een snackbar aan de Laan der Hesperiden in Amsterdam overvallen door meerdere mannen. In de snackbar waren op dat moment twee personeelsleden en één klant aanwezig. De overvallers sprongen over de toonbank en eisten geld. Hierbij dreigden ze met een mes. Met een onbekend geldbedrag gingen de mannen er in een auto met gedoofde lichten vandoor. Niemand raakte gewond.

Politieagenten uit de eenheid Amsterdam en omliggende eenheden keken naar het voertuig uit. In Hoofddorp zagen agenten de vluchtauto, waarna deze er met hoge snelheid vandoor ging. Een achtervolging ontstond waarbij de verdachten gevaarlijk rijgedrag vertoonden. Zij negeerden meerdere stoptekens en reden door rood licht.

De politie reed het voertuig klem op de N201, maar de verdachten probeerden alsnog weg te komen. Hierbij reden de verdachten in op de politie en loste een van de agenten een schot. Een stukje verderop bracht de politie de auto opnieuw tot stilstand. Agenten hielden de vijf inzittenden aan. Het gaat om drie mannen van 18 jaar oud en twee mannen van 19 jaar oud, uit Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp. Een van hen (18) heeft een schotwond aan zijn been en is naar het ziekenhuis gebracht.

Provincie:
Blik op 112: