donderdag, 1. oktober 2015 - 19:09 Update: 01-10-2015 19:11

Auto te water, bestuurder overleden

Auto te water, bestuurder overleden
Foto: MV
Utrecht

De 23-jarige bestuurder die in de nacht van woensdag op donderdag met zijn auto te water raakte in het Merwedekanaal, is overleden.

Onderzoek wees uit dat hij tijdens het rijden met zijn auto een stoeprand raakte, waarschijnlijk hierdoor de macht over het stuur verloor en daardoor van de weg raakte en het water inreed.

Eerder bericht:

Op de Kanaalweg ter hoogte van de Balijebrug is in de nacht van woensdag 30 september op donderdag 1 oktober een auto te water geraakt in het Merwedekanaal. De 23 –jarige bestuurder uit Utrecht moest worden gereanimeerd en is met hartslag naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 00.15 uur zagen surveillerende agenten op de Koningin Wilhelminalaan een tegemoetkomende auto hard komen aanrijden. Toen ze de surveillanceauto hadden gekeerd, was de andere auto al uit het zicht verdwenen. De agenten zochten de omgeving af, maar troffen geen spoor aan van de auto.

Onderzoek

Kort daarop kwam de politie in contact met getuigen die een klap hadden gehoord en de auto in het kanaal hadden zien zakken. Een getuige ging samen met een agent te water om hulp te verlenen, maar moesten door de kou hun poging staken. De bestuurder is uiteindelijk door een brandweerduiker uit de auto gehaald. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident.

Provincie:
Blik op 112: