donderdag, 1. oktober 2015 - 19:11 Update: 02-10-2015 9:16

Stichting claimt miljoenen bij Volkswagenimporteur

VolkswagenAudiclaim eist volledige schadeloosstelling Volkswagenbezitters
Foto: fbf
Amsterdam

Stichting VolkswagenAudiclaim gaat alle schade voor Volkswagenbezitters vanwege waardevermindering, reparaties en milieumodificaties verhalen op Volkswagen Groep. Dat heeft de stichting vandaag aan de raad van bestuur van de Nederlandse importeur, Pon Dealer Groep BV, laten weten.

De stichting eist daarbij als voorschot op de schadeloosstelling een borgstelling van 5 miljoen euro. Bij nalaten zal de stichting over gaan tot conservatoir beslag ter zekerheidsstelling.

Volkswagen, Audi, Skoda en Seat

Volkswagen installeerde in verschillende merken, waaronder Volkswagen, Audi, Skoda en Seat, software waarmee een dieselmotor kon herkennen dat hij een emissietest onderging. Zodra de software van de motor merkte dat er werd getest, schakelde de motor tijdelijk over op schone verbranding. Na de test werd de schone verbranding weer uitgezet. Zo wist Volkswagen te bereiken dat ze in theorie schonere dieselauto’s produceerde, met de rijeigenschappen van veel vervuilender diesels. Inmiddels heeft Volkswagen toegegeven dat er 11 miljoen voertuigen zijn uitgerust met deze software, waarvan 160.000 in Nederland.

Mr Oscar van Oorschot, advocaat en voorzitter van de Stichting VolkswagenAudiclaim: ”Iedere autobezitter met de bewuste TDI-motor ondervindt schade van de fraude. Niet alleen vermindert de waarde van de auto, ook veranderen de rijeigenschappen van de auto bij de onvermijdelijke reparaties om de uitstoot te verminderen. Minder vermogen, minder comfort en hoger brandstofverbruik kunnen het gevolg zijn. Al deze schade zal Volkswagen aan onze deelnemers moeten vergoeden. Daarbij eisen wij dat Volkswagen zekerheden stelt. Het gaat immers om veel geld. Dat hebben wij vandaag aan de raad van bestuur kenbaar gemaakt.” 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: