donderdag, 1. oktober 2015 - 21:42 Update: 02-10-2015 13:44

Lijk van 18-jarige vermiste jongen na 7 jaar in schoorsteen aangetroffen

Lichaam jongen (18) na zeven jaar gevonden in schoorsteen
Foto: archief
Woodland

In de schoorsteen van een verlaten huisje in de Amerikaanse staat Colorado is na 7 jaar het lichaam van een 18-jarige jongen gevonden, die in 2008 plotseling verdween.

Het gaat om Joshua Vernon Meddux uit Woodland, een plaatsje in de Amerikaanse staat Colorado. Hij vertrok in mei uit het ouderlijk huis, maar kwam nooit meer terug. Dit schrijft The Denver Post.

Identificatie gebit

De familie van Joshua zocht jarenlang naar de jongen, maar hij werd niet gevonden. Tot vorige maand toen op 7 augustus zijn lichaam werd aangetroffen door aannemers tijdens de afbraak van een huisje in Woodland Park. Het huisje stond al meer dan tien jaar leeg. Aan de hand van zijn gebit werd de jongen geïdentificeerd en bleek het te gaan om Joshua Vernon Meddux.

Op het lichaam waren geen sporen aangetroffen die wezen op een misdrijf. De lijkschouwer vermoedt dat Joshua geprobeerd heeft om de verlaten woning via de schoorsteen binnen te dringen en dat hij daarbij vast is komen te zitten. Daarom gaat de politie ervan uit dat er geen sprake is van kwade opzet. Vermoedelijk is de trieste dood van Joshua dus een ongeval.

'Vreselijke geur'

De eigenaar van het verlaten huisje vertelde dat er al jaren een vreselijke geur in de woning hing. Maar hij  dacht dat dat te wijten was aan dode muizen en eekhoorns die achterbleven in het oude vakantiehuisje.

Categorie: