donderdag, 1. oktober 2015 - 22:27 Update: 02-10-2015 15:47

Schutter (26) universiteit Oregon selecteerde slachtoffers op geloof

Schietpartij op Amerikaanse school kost 13 mensen het leven
Foto: Archief MV
Roseburg

Bij een schietpartij op een universiteit in Roseburg in de Amerikaanse staat Oregon zijn 13 mensen om het leven gekomen. Dit melden de Amerikaanse media.

Ook de 26-jarige dader zou gedood zijn. Dit meldt de Amerikaanse zender CNN donderdag. Een hoge justitiefunctionaris, Ellen Rosenblum, heeft laten weten dat er zeker 20 mensen gewond zijn geraakt. Volgens CNN  is de schutter een man van 26 jaar oud. Hij zou zich al schietend hebben verplaatst van lokaal naar lokaal. De brandweer meldt aan CNN dat ze meerdere gewonden vonden in verschillende lokalen. 

De politie kreeg om 10.40 uur lokale tijd (19.40 uur Nederlandse tijd) een melding over de schietpartij. Het terrein rond de universiteit werd afgezet en agenten doorzochten vervolgens de gebouwen. Er werd gezocht naar explosieven, munitie en wapens. De politie onderzocht ook of de man zijn daad heeft aangekondigd op social media. Het motief van de dader is nog onduidelijk.

De schietpartij vond plaats in klaslokalen van Umpqua Community College. Het is een school voor hoger beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs.  Op de school zitten volgens Fox News ongeveer drieduizend studenten. De dader zou het gemunt hebben op christenen en vroeg aan zijn slachtoffers welk geloof ze hebben. 

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):