vrijdag, 2. oktober 2015 - 14:08 Update: 02-10-2015 19:10

Van der Laan wil tweede termijn: 'Ik hoop dat u mij wilt herbenoemen'

Eberhard van der Laan wil nog wel 'een poosje' burgemeester van Amsterdam blijven
Foto: Gemeente Amsterdam
Amsterdam

De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan , heeft vrijdag in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat hij nog een tweede termijn van zes jaar wil aanblijven als burgemeester van Amsterdam.

Vrijdagochtend liet hij zijn voornemen om aan te blijven al weten aan commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes. 

'Vandaag heb ik de commissaris van de Koning laten weten dat ik mij beschikbaar stel voor een tweede ambtstermijn als burgemeester van Amsterdam. Ik hoop dat u mij wilt herbenoemen', schrijft Van der Laan in de brief aan de gemeenteraad van Amsterdam.

'Een poosje'

'Amsterdam is nooit af en er zijn hardnekkige problemen, maar de stad ligt er relatief goed bij. Dagelijks spreek ik Amsterdammers die verliefd zijn op hun stad. Tevreden zijn ze echter zelden en dat mogen wij ook niet zijn. Graag blijf ik als burgemeester nog een poosje dienstbaar aan deze mooie stad en haar fantastische inwoners', aldus Van der Laan.

Balans werk/privé 

Van der Laan geeft verder in de brief aan de gemeenteraad wel aan dat hij wat meer balans in zijn werk- en privéleven wil en daarom zal proberen zijn tijd anders in te delen 'zodat deze functie een voorrecht blijft maar een minder zware wissel trekt op mijn privéleven en dat van mijn gezin'.