vrijdag, 2. oktober 2015 - 17:08 Update: 02-10-2015 22:38

Invalide man mishandeld na opmerking over parkeren op invalideplek

Invalide man mishandeld na opmerking over parkeren op invalideplek
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Someren

Vrijdagochtend heeft de politie rond 10.30 uur een 61-jarige man uit Someren aangehouden bij zijn woning. 'Hij zou even daarvoor betrokken zijn geweest bij een mishandeling van een invalide man en zijn buurvrouw uit Leende', meldt de politie vrijdagmiddag.

De twee kwamen even daarvoor aan bij een parkeerplaats aan de Keelvenweg in Someren voor een wandeling met de honden. Toen de man zijn auto wilde parkeren op de invalideparkeerplaats, bleek daar een auto dwars over drie van de vier parkeerplekken voor invaliden te staan. De man parkeerde zijn auto op de enige nog vrije parkeerplek, terwijl zijn buurvrouw haar auto een stukje verderop parkeerde.

Aangesproken

Terwijl de honden aangelijnd werden, kwam de eigenaar richting de fout geparkeerde auto gelopen met zijn honden. De invalide man sprak hem aan over zijn parkeergedrag en kreeg daarop een aantal vuistslagen te verwerken. Toen de buurvrouw de ruzie wilde sussen, kreeg ook zij klappen te verwerken. Toen de man de politie wilde bellen en foto’s van zijn belager wilde maken, werd hij opnieuw hard geslagen en uitgescholden.

Auto vernield

De verdachte schopte vervolgens tegen de auto van de man en ging ervandoor. De man liep als gevolg van de mishandeling een dikke, bloedende lip over. Zijn buurvrouw had een diepe snee in haar lip en een pijnlijk scheenbeen. De twee werden behandeld door ambulancepersoneel dat ter plaatse kwam.

Aanhouding

Aan de hand van het kenteken achterhaalden agenten de identiteit verdachte. Hij bleek gewond aan zijn hand, vermoedelijk een gevolg van de gepleegde mishandelingen. Hij verklaarde spijt te hebben en zit vast voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: