vrijdag, 2. oktober 2015 - 17:27 Update: 02-10-2015 21:03

Trimbos waarschuwt voor dodelijke XTC-pil

Trimbos: 'Levensgevaarlijke XTC-pil met ADE-logo in omloop'
Foto: Trimbos-instituut
Utrecht

Het Trimbos-instituut heeft vrijdagmiddag een waarschuwing op haar website gezet nadat er de afgelopen weken bij het DIMS verschillende malen tabletten ingeleverd zijn met een ADE-logo. 'Deze pillen kunnen levensgevaarlijk hoge doses MDMA bevatten', meldt het Trimbos-instituut.

'Omdat de pillen in het hele land gesignaleerd zijn, en vanwege de doseringen met gevaarlijk hoge uitschieters, is besloten tot een landelijke waarschuwingsactie', aldus het Trimbos-instituut

ADE Dance Event

Het ADE logo refereert aan het Amsterdam Dance Event van 14-18 oktober. Er zijn waarschuwingsposters gemaakt die landelijk verspreid zijn via instellingen. Ook zijn gebruikers gericht gewaarschuwd via fora voor drugsgebruikers.

ADE-XTC PIL

De pil is vierkant, lichtgeel en voorzien van het logo van het Amsterdam Dance Event (ADE) . Het Trimbos-instituut waarschuwt dat er verschillende varianten van deze pil in omloop zijn onder meer via diverse fora waar gebruikers van ecstasy zich bevinden en voor de steeds hoger gedoseerde ecstasytabletten. 

Gebruik van hooggedoseerde ecstasy is extra riskant en verhoogt de kans op overdosering, waardoor oververhitting, acute psychotische verschijnselen, hartritmestoornissen en leverfalen kunnen optreden. Gebruik kan fatale gevolgen hebben.

Het Trimbos-instituut baseert zich onder andere op recente gegevens die worden verzameld door het DIMS (Drugs Informatie en Monitoring Systeem) en de MDI (Monitor Drugs Incidenten).

Categorie:
Provincie:
Tag(s):