vrijdag, 2. oktober 2015 - 17:49 Update: 02-10-2015 17:55

Chauffeur (40) verdacht van expres aanrijden motoragent (37) langer vast

Chauffeur (40) verdacht van expres aanrijden motoragent (37) langer vast
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De rechter-commissaris heeft vrijdagmiddag beslist dat de vrachtwagenchauffeur (40), die donderdag werd aangehouden na ongeval waarbij een 37-jarige motoragent levensgevaarlijk gewond raakte, terecht is aangehouden. Dit heeft het OM vrijdagmiddag bekendgemaakt.

'De 40-jarige vrachtwagenchauffeur, afkomstig uit de regio Rotterdam, werd in eerste instantie aangehouden op verdenking van poging tot doodslag', aldus het OM. Onder leiding van de officier van justitie doet de politie Eenheid Den Haag onderzoek. Dat zal ook dit weekeinde voortgezet worden. Inmiddels hebben zich diverse getuigen gemeld. De officier van justitie beslist de komende dagen of de vrachtwagenchauffeur langer vast moet blijven.

Afgelopen donderdag raakte de 37-jarige politieagent betrokken bij een verkeersincident met de vrachtwagen. Hij raakte levensgevaarlijk gewond. Verkeersspecialisten van de eenheid Den Haag hebben ter plaatse onderzoek verricht naar de toedracht van het incident.

Het verkeersincident gebeurde donderdagmiddag op de A15 tussen oprit de Punt / Rozenbrug en afrit Spijkenisse (Hartelkruis). De motorrijder van de politie eenheid Rotterdam liep levensgevaarlijke verwondingen op. Het slachtoffer werd stabiel met een spoedtransport overgebracht naar het EMC in Rotterdam. Inmiddels verkeert hij buiten levensgevaar.

Stopteken

De Verkeersdienst van de eenheid Den Haag doet onderzoek naar het ongeval. De 40-jarige vrachtwagenchauffeur is aangehouden voor verhoor. Volgens de NOS zou de vrachtwagenchauffeur de agent expres hebben aangereden nadat hij een stopteken kreeg. 

Provincie:
Blik op 112: