zaterdag, 3. oktober 2015 - 17:39 Update: 03-10-2015 20:22

Open Huizen Dag trekt 135.000 mensen

NVM:Aantal woningverkopen naar niveau van voor de crisis
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nieuwegein

De NVM Open Huizen Dag van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijft ook na het einde van de crisis veel bezoekers trekken.

Vandaag werden ruim 135.000 bezoeken gebracht aan de deelnemende huizen, blijkt uit een bliksemenquête van de NVM.

De NVM is tevreden over dit bezoekersaantal. “De NVM Open Huizen Dag blijft uitermate succesvol, ook nu het weer beter met de woningmarkt gaat”, stelt NVM-voorzitter Ger Hukker. “Mensen vinden dit een uitstekend middel om, geheel vrijblijvend, een kijkje te nemen in de deelnemende huizen.”

Het aantal deelnemers was wel lager dan de voorgaande NVM Open Huizen Dag. In totaal deden vandaag zo’n 41.000 huiseigenaren mee aan de NVM Open Huizen Dag. Dit aantal bedroeg bij de editie in maart nog 46.000. 

“Er staan nu minder huizen te koop en dan is het logisch dat er ook minder deelnemers zijn. Daar liggen we niet wakker van”, zegt Hukker. “De NVM Open Huizen Dag wordt door veel mensen als start van hun aankooptraject gezien. Ze willen zich oriënteren op de markt en maken dan gebruik van de NVM Open Huizen Dag om te zien wat hun mogelijkheden zijn.” 

Iedere bezoeker van de NVM Open Huizen Dag kon dit keer een gratis abonnement van drie weken op een (regionale) krant van de Persgroep/Wegener krijgen. Bovendien maakte elke bezoeker kans op een keuken van Brugman ter waarde van 15.000 euro.
 

Provincie: