zaterdag, 3. oktober 2015 - 20:07

'No Surrender'-lid gaat door het lint in Hulst

'No Surrender'-lid gaat door het lint in Hulst
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Hulst

Afgelopen nacht is een 32-jarige man uit de gemeente Terneuzen in de Cornelis de Vosplein aangehouden wegens agressief gedrag en zware belediging van agenten.

De man liep volgens de politie rond in een hesje van OMG 'No Surrender'. De verdachte gaat omstreeks 03.20 uur verontwaardigd naar surveillerende agenten toe nadat hem de toegang is ontzegd in een naburig café. Volgens de man moet de uitbater hem toelaten aangezien zijn toegangsverbod is verlopen. De verdachte loopt zich duidelijk erg op te winden en gaat vervolgens over tot zware beledigingen richting de agenten. De man is daarvoor aangehouden.

Schelden en spugen

De aanhouding veroorzaakt een grimmige reactie van een 25-tal bezoekers op het terras van het café. Ook van daaruit zijn de beledigingen richting de agenten niet van de lucht; er wordt zelfs gespuugd. De verdachte die inmiddels in een surveillancebus is gezet ontsteekt in razernij en trapt van binnenuit een zijruit in. Ook gedurende de hele rit naar het politiecellencomplex Torentijd laat de man zich verbaal niet onbetuigd. Tijdens de fouillering komen uit de broekzakken van de man xtc-tabletten en cocaïne tevoorschijn. Uit woede heeft hij in de ophoudkamer geplast. De man is na verhoor in verzekering gesteld en zit nog vast.

Provincie:
Blik op 112: