zondag, 4. oktober 2015 - 9:24 Update: 04-10-2015 13:04

2900 banen op de tocht bij Air France, Franse vakbonden komen maandag met acties

KLM-personeel bezorgd over acties van Franse collega's
Foto: Archief EHF
Schiphol

Drie Franse vakbonden hebben maandag acties aangekondigd bij het hoofdkantoor van Air France in Parijs

Het personeel van  de KLM is ongerust over mogelijk weer een staking van Franse piloten. Dit meldt de NOS. Vorig jaar staakten de Franse piloten ook en dat kostte bijna een half miljard euro. De kosten drukten flink op het resultaat van de Air France-KLM groep. Veel KLM-medewerkers zijn bang dat zij moeten opdraaien voor de verliezen bij Air France.

Als het tot een staking komt, wil een groep KLM'ers naar Parijs reizen om hun zorgen over te brengen, zo hebben bronnen de omroep laten weten. Een woordvoerder is op de hoogte van de ongerustheid die onder een paar honderd personeelsleden leeft.

Het is nog niet bekend met wat voor actie de Franse vakbonden maandag komen. Alexandre de Juniac, directeur van Air France, verwacht niet dat de acties de reizigers veel overlast zullen bezorgen. Via de media zal Air France hen op de hoogte houden.

Om de luchtvaarrmaatschappij weer rendabel te maken, wil Air France bezuinigen op personeelskosten. Er zouden 2900 banen op de tocht staan, waaronder die van 700 piloten.

Provincie: