zondag, 4. oktober 2015 - 13:45 Update: 04-10-2015 13:46

Fortuna Sittard zet na dreigementen Van Vossen op straat

Fortuna Sittard zet na dreigementen Van Vossen op straat
Foto: SXC
Sittard

(ElfVoetbal-BlikopNieuws)Peter van Vossen moet op zoek naar een nieuwe baan. Fortuna Sittard heeft de trainer per direct ontslagen.

Het ontslag van de oefenmeester kwam niet onverwacht. Fortuna Sittard kende een dramatische seizoenstart. Daarnaast werd de Zuid-Limburgse club uitgeschakeld in de tweede ronde van de KNVB beker door Achilles'29. Vrijdag ging Fortuna Sittard nog met 4-0 onderuit bij FC Oss.

Het nieuws werd zelf door de trainer onthuld bij FOX Sports in het programma De Tafel van Kees. De voormalig international reageerde teleurgesteld op het besluit van de Limburgers. "We zouden de club financieel gezond maken, jeugdspelers inpassen en hadden als doelstelling binnen drie jaar te promoveren. Alleen dat laatste is nog niet gelukt. Maar ik had dus nog even de tijd."

Na de zeperd van vrijdag staat Fortuna Sittard op de zeventiende plaats. Slechts twee clubs staan nog lager. "Vrijdag bij FC Oss riepen zo'n dertig tot veertig supporters om mijn ontslag. Daarna zijn ze ons achter de spelersbus aangereden. Er hing een dreigende sfeer. De clubleiding heeft haar oren laten hangen naar de mening van vijftien mensen. Dat is vind ik wel spijtig." Van Vossen had nog een contract tot medio 2016.

Categorie: