zondag, 4. oktober 2015 - 17:02 Update: 04-10-2015 17:04

Chauffeur ernstig ongeval motoragent A15 vrijgelaten

Chauffeur ernstig ongeval motoragent A15 vrijgelaten
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De vrachtwagenchauffeur, die betrokken is bij het ongeval van afgelopen donderdagmiddag op de A15 waarbij een agent zwaar gewond raakte, is zaterdagavond vrijgelaten. 'Zoals het onderzoek er nu voor staat wordt de man niet langer verdacht van poging doodslag', meldt het Openbaar Ministerie (OM) zondagmiddag.

 'Het onderzoek is nog niet afgerond en de man wordt nog steeds verdacht van een verkeersfeit', aldus het OM. De verdachte, een 40-jarige vrachtwagenchauffeur, werd donderdag aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij zou opzettelijk het ongeval hebben veroorzaakt waardoor een politieagent op een motor onderuit ging en zeer ernstig gewond raakte. 

De afgelopen dagen is veel onderzoek gedaan. Zo is met de vrachtwagen onderzoek gedaan waarbij onder andere gekeken is naar wat er wel en niet te zien was vanuit de cabine. Ook is met diverse getuigen gesproken, onder wie een automobilist die met een zogenoemde dashcam het ongeval heeft 
opgenomen.

Ook die beelden zijn nader bekeken door een onderzoeksteam van de politie Eenheid Haaglanden dat het onderzoek onder leiding van een Rotterdamse officier uitvoerde. Het is alleen nog niet mogelijk geweest de gewonde motoragent te horen. 

Op grond van de resultaten van het onderzoek is er niet langer reden om te vermoeden dat de chauffeur de agent opzettelijk heeft aangereden. Daarom heeft de officier besloten de man heen te zenden. Of hij schuldig is aan het veroorzaken van een verkeersongeval wordt nog nader onderzocht. 

Provincie:
Blik op 112: