zondag, 4. oktober 2015 - 17:11 Update: 04-10-2015 17:17

Dronken vrouw met fles wijn achter het stuur

Dronken vrouw met fles wijn achter het stuur
Foto: MV
Bergen op Zoom

Zaterdagavond is een 38-jarige vrouw uit Zundert staandegehouden op de Huijbergsebaan vanwege haar slingerend rijgedrag.

Fles in de hand

Surveillerende agenten zien de vrouw omstreeks 22.10 uur hevig slingerend over de snelweg rijden. Haar reactievermogen is zo traag dat zij nog nauwelijks reageert op het stopteken en bijna tegen de achterkant van de politieauto aanrijdt. Als de agenten haar naar een afslag loodsen, snapt zij kennelijk nog niet dat het de bedoeling is om te stoppen en rijdt weer terug richting de snelweg. Vervolgens snijden de agenten haar de pas af. De vrouw kijkt zeer verdwaasd hoe één van de agenten het portier van haar voertuig opent en de contactsleutel uit het slot neemt. In reactie hierop wil zij nog een slok nemen uit de fles wijn die zij in haar hand heeft. De fles wordt snel afgenomen.

Rijvaardigheidsonderzoek

De vrouw is overgebracht naar het bureau in Bergen op Zoom voor een ademanalyse. De uitkomst daarvan is 885 ug/l; bijna 4,5 maal boven het toegestane alcohollimiet. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en zij krijgt ook een dagvaarding thuisgestuurd. Daarbovenop is de vrouw bij het CBR aangemeld voor een rijvaardigheidsonderzoek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):