zondag, 4. oktober 2015 - 18:19 Update: 04-10-2015 22:02

Vrachtwagenchauffeur betrokken bij ongeval A15 niet langer verdacht van poging doodslag

Chauffeur ongeval gewonde agent niet langer verdacht van poging doodslag
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Rotterdam

De officier van justitie die het onderzoek leidt naar het ongeval op de A15 waarbij een agent zwaar gewond raakte, heeft zaterdagavond de man die daarvoor werd aangehouden op vrije voeten gesteld.

Zoals het onderzoek er nu voor staat wordt de man niet langer verdacht van poging doodslag. Het onderzoek is nog niet afgerond en de man wordt nog steeds verdacht van een verkeersfeit.

De verdachte, een 40-jarige vrachtwagenchauffeur, werd donderdag aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij zou opzettelijk het ongeval hebben veroorzaakt waardoor een politieagent op een motor onderuit ging en zeer ernstig gewond raakte.

De afgelopen dagen is veel onderzoek gedaan. Zo is met de vrachtwagen onderzoek gedaan waarbij onder andere gekeken is naar wat er wel en niet te zien was vanuit de cabine. Ook is met diverse getuigen gesproken, onder wie een automobilist die met een zogenoemde dashcam het ongeval heeft opgenomen. Ook die beelden zijn nader bekeken door een onderzoeksteam van de politie Eenheid Haaglanden dat het onderzoek onder leiding van een Rotterdamse officier uitvoerde. Het is alleen nog niet mogelijk geweest de gewonde motoragent te horen.

Op grond van de resultaten van het onderzoek is er niet langer reden om te vermoeden dat de chauffeur de agent opzettelijk heeft aangereden. Daarom heeft de officier besloten de man heen te zenden. Of hij schuldig is aan het veroorzaken van een verkeersongeval wordt nog nader onderzocht.