maandag, 5. oktober 2015 - 9:38 Update: 05-10-2015 9:39

Veertig miljoen voor ICT Innovatie

Veertig miljoen voor ICT Innovatie
Foto: Archief FBF
Den Haag

Meer innovatie, extra inzet op ICT Innovatie is een belangrijke voorwaarde voor economische groei. Toepassing van ICT wordt daarbij steeds belangrijker. Daarom komt de komende twee jaar bijna 40 miljoen Euro speciaal beschikbaar voor ICT-onderzoek en innovatie.

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) draagt 7 miljoen euro bij, TNO 12 miljoen en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), dat valt onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 20 miljoen euro. Dit maken minister Kamp van EZ en staatssecretaris Dekker van OCW maandag 5 oktober bekend in Delft, tijdens de ondertekening van de innovatiecontracten voor 2016 en 2017.

Minister Kamp en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM) openen bij Deltares de Deltagoot, een nieuw innovatief centrum dat onderzoekt wat het effect is van extreme golven op dijken, duinen of golfbrekers. Schultz trekt voor deze en andere innovatieve projecten in de Topsector Water de komende twee jaar ruim 46 miljoen euro uit.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):