maandag, 5. oktober 2015 - 12:31 Update: 05-10-2015 12:48

Baas Hyundai Motor Nederland vraagt overheid haast te maken met waterstoftankstations

Baas Hyundai Motor Nederland vraagt overheid om meer waterstoftankstations
Foto: Hyundai
Amsterdam

Bas Wibier, Managing Director van Hyundai Motor Nederland roept de overheid op snelheid te maken met de aanleg van tankstations voor waterstofauto's.

‘Er is een volledig operationeel openbaar waterstof tankstation in Rhoon en een in Helmond. In Arnhem en Oude Tonge (Zeeland) komen nu ook tankstations. Maar waar blijven de waterstoftankstations in steden als Amsterdam, Den Haag of Utrecht? Hoe zit het met de infrastructuur in de rest van Nederland? De staatssecretaris heeft twintig waterstoftankstations in 2020 beloofd. Wij vinden niet alleen dat er nog meer aandacht voor rijden op waterstof moet komen, maar vooral meer moet worden geïnvesteerd in tankstations. De nieuwe fiscale voordelen waarmee rijden op waterstof overduidelijk wordt gepromoot zijn een eerste stap in de goede richting, maar een verbetering van de infrastructuur is absoluut gewenst om het grote publiek van de voordelen van rijden op waterstof op de hoogte te brengen.’, aldus Wibier.

Hyundai heeft met de Hyundai ix35 Fuel Cell een auto die niet alleen emissievrij rijdt, maar – in vergelijking met volledig elektrisch aangedreven auto’s – ook tal van andere voordelen biedt. De actieradius van de Hyundai ix35 Fuel Cell bedraagt meer dan 500 kilometer en tanken duurt niet langer dan 3 minuten. De gewone elektrische auto heeft een beperkte actieradius en het opladen van de batterij duurt lang. Echter: de infrastructuur voor de elektrische auto is aanzienlijk beter geregeld dan de infrastructuur voor de waterstofauto.

Categorie:
Provincie: