maandag, 5. oktober 2015 - 16:43 Update: 05-10-2015 22:10

Vertrouwen in NFI-directeur weg na plannen schrappen expertise

OR NFI zegt vertrouwen op in directeur Woittiez
Foto: EHF
Rijswijk

De algemeen directeur van het NFI, Reinout Woittiez, heeft met teleurstelling kennisgenomen van het bericht van de Ondernemingsraad waarin wordt aangegeven dat het vertrouwen in hem is opgezegd. Dit laat het NFI maandagmiddag weten.

Sinds dit op 1 september door de Ondernemingsraad bekend werd gemaakt, heeft er overleg plaatsgevonden met de directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving (dgRR), de Ondernemingsraad (OR) en de algemeen directeur. 'Ik hoop dat we snel een begaanbare weg uit deze vervelende situatie zullen vinden en blijf me daarvoor inzetten', aldus Reinout Woittiez.

Als de bezuinigingen op het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doorgaan, zullen criminelen het makkelijker gaan krijgen. De opsporingsdienst wist dat de bestrijding van boeven dan op een lager pitje komt te staan. Dat blijkt uit een interne nota van het Openbaar Ministerie (OM) , de Nationale Politie en het FNI. Als de bezuinigingsplannen doorgaan, zullen de doelstellingen van het kabinet voor de opsporing niet gehaald worden zo schreef de Telegraaf eerder maandag.

Om de extra prioriteiten te halen, zijn juist zestig banen extra nodig, zo stellen de organisaties. De geplande besparing kost juist tientallen banen. Bij het OM, de Nationale Politie en het NFI moeten 14 van de 30 expertisegebieden verdwijnen. Dit om te kunnen investeren in de nieuwe prioriteiten van het kabinet. Onder de nieuwe prioriteiten vallen onder meer kinderporno, cybercrime, cold cases en de bestrijding van jihadisme.

Provincie: