maandag, 5. oktober 2015 - 17:26

Elia rekende eigenlijk nog niet op rentree bij Oranje

Elia rekende eigenlijk nog niet op rentree bij Oranje
Foto: Archief EHF
Noordwijk

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Eljero Elia maakt na een afwezigheid van zo'n drie jaar zijn rentree bij het Nederlands elftal. De linksbuiten van Feyenoord is door bondscoach Danny Blind opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Quincy Promes.

"Dit is waarvoor ik terug naar Nederland ben gekomen. Ik wil week in week uit belangrijk zijn voor Feyenoord en zo een plek in Oranje afdwingen", aldus Elia tegen de Telegraaf over zijn uitverkiezing. "Je wilt niet weten hoe blij ik ben."

De 28-jarige Elia kreeg het nieuws te horen van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. "Je moet Hans Jorritsma, de teammanager van het Nederlands elftal bellen. Quincy Promes is afgevallen", vertelde de oefenmeester in het telefoongesprek. Elia mag zich samen met ploeggenoot Terence Kongolo melden in Noordwijk.

Oranje speelt twee cruciale duels in de strijd voor plaatsing voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. Zaterdag 10 oktober reist de ploeg van bondscoach Danny Blind af naar Kazachstan om het vervolgens dinsdag 13 oktober op te nemen tegen Tsjechië.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):