dinsdag, 6. oktober 2015 - 9:29 Update: 06-10-2015 10:53

Drukke ochtendspits door regen en ongelukken

Foto van file en regen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Het is dinsdagochtend goed druk op de Nederlandse wegen. Volgens de VID zijn de files langer dan normaal. De vertragingen op het wegennet komt vooral door de regen.

Sinds 5 februari was het niet meer zo druk als vandaag. Voorlopig is er een piek gemeten van 428 kilometer totaal. In februari werd de enorme drukte (met toen 472 kilometer file de drukste ochtend van het jaar) veroorzaakt door sneeuw. Nu is de regen de boosdoener. 

Zo staan er lange files in de regio Noord-Holland op de A7 richting Zaandam en op de A9 van Alkmaar naar Amstelveen. Maar ook bij Rotterdam is het druk door doordat een te hoge vrachtwagen de Botlektunnel richting Rozenburg blokkeert.

In het zuiden van het land vertraagt het verkeer op de A58 van Tilburg naar Breda na een aanrijding bij Bavel en op de A67 vanuit Venlo staat 9 kilometer file voor het knooppunt Leenderheide bij Eindhoven met daar ruim een kwartier extra reistijd.

In het oosten van het land staat de langste file op de A12 van Arnhem naar Utrecht, 10 kilometer bij Wageningen, met een kwartier vertraging.

Een reeks ongevallen zorgt voor extra ellende door aanrijdingen op de A44, maar ook op de N9 bij Schoorl. Deze wegen zijn afgesloten. 

Provincie: