dinsdag, 6. oktober 2015 - 11:03 Update: 06-10-2015 18:58

Politie: 'vernielde ruit universiteit Leiden niet door kogelgaten'

Universiteit Leiden bewaakt door politie na bedreiging
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Leiden

De Universiteit Leiden werd dinsdagochtend bewaakt door politie. Volgens de universiteit had dat te maken met een bedreiging via sociale media aan het adres van de universiteit.

De politie heeft dinsdag met meerdere eenheden van 10.15 tot 12.00 uur extra toezicht gehouden bij diverse faculteiten van de Universiteit van Leiden. Ook bij een vestiging in Den Haag is er kort toezicht geweest.

De politie was uit voorzorg bij de faculteiten van de Universiteit van Leiden aanwezig nadat er dinsdag bij de politie een melding van een bedreiging met een schietincident was binnengekomen. Om 12.00 uur werd het extra toezicht weer opgeheven.

Vernielde ruit

Op social media circuleerde dinsdagmorgen een foto van één van de faculteiten met een vernielde ruit. De politie heeft geen aanwijzingen dat de foto verband houdt met de bedreiging en zij heeft geen indicatie dat het gaat om kogelgaten. De ruit is waarschijnlijk op een andere manier vernield geraakt. De politie doet verder onderzoek naar de aard van de bedreiging.

Provincie:
Blik op 112: