woensdag, 7. oktober 2015 - 16:22 Update: 07-10-2015 19:51

Geen AZC in Wezep

Wezep ziet af van plannen voor AZC bij Camping Heidehoek
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Wezep

Er komt geen AZC in het Gelderse Wezep. Dit heeft de gemeente Oldebroek, waar Wezep onder valt, woensdag bekendgemaakt.

Ten hoogste 300 vluchtelingen

Camping De Heidehoek in Wezep als mogelijk AZC is van de baan. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek deed vorige week een verdere verkenning naar draagkracht in Wezep voor een AZC.  Op basis daarvan is het college tot de conclusie gekomen ten hoogste 300 vluchtelingen te willen opvangen, maar wel met maximale voorzieningen. 

'Het realiseren van een centrum met beperkte omvang is voor het COA op deze locatie financieel-economisch niet haalbaar. Hiermee vervalt de mogelijkheid tot een AZC op deze locatie in Wezep en daarmee de noodzaak tot verder onderzoek', aldus de gemeente.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: 'Het onderzoek naar een mogelijk AZC houdt de Wezeper samenleving flink bezig. Er is heel wat kritiek geuit. Daarnaast ontving het college veel steunbetuigingen. We nemen iedere opmerking serieus. Het is wel spijtig dat de gemoederen zo verhit raakten. Over het vluchtelingenvraagstuk wordt verschillend gedacht. Juist dan is wederzijds respect voor elkaars standpunt belangrijk.'

Het COA heeft aangegeven dat het voor hen essentieel is een locatie kostenefficiënt te kunnen ombouwen tot een AZC dat voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van het COA. Het realiseren van een lager aantal opvangplekken op deze locatie leidt tot een situatie waarin het financieel-economisch niet meer verantwoord is om dit uit te voeren. 

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):