donderdag, 8. oktober 2015 - 15:05

'Beveiliging Tweede Kamer vreest voor veiligheid Kamerleden'

'Beveiliging Tweede Kamer vreest voor veiligheid Kamerleden'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

In een e-mail naar de fracties van de Tweede Kamer staat dat er gevreesd wordt voor de veiligheid van leden van de Kamer door de discussie rond de vluchtelingen. De mail van de afdeling beveiliging van de Kamer is in handen van het AD gekomen.

De afdeling beveiliging adviseert dringend om beveiligers te waarschuwen wanneer men naar een bijeenkomst gaat over het asielvraagstuk. Dit wordt door de afdeling beveiliging als een ‘verhoogd risicomoment’ gezien.

In de mail staat: ‘Het is voorstelbaar dat tegenstanders, maar ook voorstanders van het debat op bijeenkomsten over het vluchtelingendossier Tweede Kamerleden kunnen confronteren met hun ongenoegen. Ik verzoek u derhalve om alert te zijn op bijeenkomsten over dit onderwerp waarbij Tweede Kamerleden van uw fractie aanwezig zijn.’

De mail is verstuurd naar aanleiding van het incident met staatssecretaris Klaas Dijkoff in het Drentse Oranje. Hier liepen de gemoederen hoog op nadat bekend werd dat er naast de 700 vluchtelingen die nu in het dorp verblijven er nog eens 700 bij komen. 

Lees alles over:
Provincie: