donderdag, 8. oktober 2015 - 17:41

Euro NCAP beloont Hyundai Tucson met vijf sterren

Euro NCAP beloont Hyundai Tucson met vijf sterren

De Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Hyundai Tucson beloond met vijf sterren. Daarmee behoort de crossover tot de veiligste auto’s in zijn klasse. In het onafhankelijke crashtestonderzoek van Euro NCAP is vijf sterren de maximale score die kan worden behaald.

Het onafhankelijke veiligheidsinstituut beloont de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 86 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de nieuwe Hyundai Tucson een score van 85 procent en voor de bescherming van voetgangers 71 procent. Ook voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de Hyundai Tucson een score van 71 procent.

Betaalbare veiligheidssystemen

Het hoge veiligheidsniveau van de Hyundai Tucson is deels te danken aan veiligheidssystemen als Autonomous Emergency Braking (AEB) waarmee de SUV voor een betaalbare prijs is uit te rusten. Het Active Hood System (AHS) is zelfs standaard op de Hyundai Tucson. In geval van een aanrijding met een voetganger brengt dit systeem de motorkap iets omhoog om zo de kans op ernstig letsel van de voetganger te verkleinen.

Met zijn maximale score volgt de Hyundai Tucson het voorbeeld van onder meer de Hyundai Santa Fe, Hyundai i40, Hyundai i30 en Hyundai ix20. Ook deze modellen behaalden de maximale score tijdens het uitgebreide testprogramma van Euro NCAP.

Maximale bescherming

De Hyundai Tucson is uitgerust met diverse voorzieningen die de kans op een ongeval verminderen. Als er onverhoopt toch iets misgaat, beschikt hij over tal van actieve en passieve veiligheidssystemen die de inzittenden en de omgeving beschermen. Zo krijgen de bestuurders en de passagiers maximale bescherming dankzij de nauwgezet ontworpen carrosserie, waardoor de kans op letsel bij een onverhoopte aanrijding zo klein mogelijk is.

Veiligheid voetgangers

Om de kans op letsel bij voetgangers in het geval van een onverhoopte aanrijding aanzienlijk te verkleinen, is er behalve het Active Hood System (AHS) ook Autonomous Emergency Braking (AEB). Dit zorgt ervoor dat de auto automatisch remt als er plotseling een persoon of voertuig aan de voorzijde wordt gesignaleerd – ongeacht de rijsnelheid. Tot een snelheid van 70 km/ voorkomt AEB kop-staartbotsingen.

Compleet uitgerust

In zijn klasse is de Hyundai Tucson wat betreft veiligheid een van de meest compleet uitgeruste voertuigen. Zo is de SUV bijvoorbeeld te voorzien van Speed Limit Identification Function (SLIF), dat onder meer verkeersborden scant en waarschuwingen geeft, en Vehicle Stability Management (VSM) dat samenwerkt met ESP en stuurcorrecties uitvoert om een slip te voorkomen. Andere veiligheidssystemen in de Hyundai Tucson zijn Lane Keeping Assist System (LKAS), Rear Traffic Cross Alert (RTCA) en Blind Spot Detection (BSD).

Hoge restwaarde

Met de hoge Euro NCAP-score onderstreept Hyundai niet alleen de veiligheid, maar ook de uitstekende productkwaliteit van de Hyundai Tucson. En dat heeft weer invloed op de restwaarde van de SUV. Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe Hyundai Tucson na drie jaar 49 procent van zijn oorspronkelijke prijs behoudt. Dat betekent een verbetering van 8 procent ten opzichte van zijn voorganger, de Hyundai ix35. 

Categorie: