donderdag, 8. oktober 2015 - 18:52 Update: 08-10-2015 22:29

Spencer Stone die Thalys-aanslag voorkwam neergestoken

Man die terrorist in Thalys stopte, nu in ziekenhuis na steekpartij
Foto: FlashphotoNL
Sacramento

Spencer Stone, een van de Amerikanen die van de zomer een terreuraanslag in de hogesnelheidstrein Thalys wist te voorkomen, ligt nu zelf in het ziekenhuis vanwege een steekpartij.

De 23-jarige Stone werd in de nacht van woensdag op donderdag in Sacramento neergestoken. De man is behandeld voor zijn verwondingen en verkeert niet meer in levensgevaar. Dat heeft een woordvoerder van de luchtmacht laten weten. Dit meldt de Amerikaanse krant cbsnews.com.

De militair werd op straat in een uitgaansbuurt meerdere keren in borst gestoken. Stone was in het gezelschap  van een vrouw. Twee maanden geleden wist Stone samen met vier anderen de met een kalasjnikov gewapende Ayoub El Khazzani in de Thalys naar Parijs te overmeesteren. El Khazzani probeerde in de trein tussen Amsterdam en Parijs een bloedbad aan richten. Stone wist hem samen met anderen te overmeesteren, maar werd hierbij door de verdachte in zijn nek gestoken en raakte bijna zijn duim kwijt.

Voor zijn heldhaftige optreden in de Thalys kreeg Stone enkele weken geleden nog een Purple Heart, een Amerikaanse onderscheiding voor militairen.