vrijdag, 9. oktober 2015 - 10:22

SP: 'Ongeregeldheden Oranje opzet van VVD'

SP: 'Ongeregeldheden Oranje opzet van VVD'
Foto: SP
Oranje

De SP-voorman Emiele Roemer is er van overtuigd dat de opstand in het Drentse dorpje Oranje een vooropgezet plan is geweest van de VVD. Door de vluchtelingen expres naar het dropje te brengen zwengelde de liberalen de vluchtelingen discussie aan

‘Hebben ze straks een reden om de strengere maatregelen te nemen die ze toch al wilden’, zegt Roemer tegenover De Telegraaf. ‘Dat kan niet anders.’ Volgens de SP-leider had staatssecretaris Dijkhoff immers elk ander dorpje kunnen kiezen. Er zouden plaatsen zijn met kleinere opvangplekken. ‘Als je de plekken daarvan bij elkaar optelt, had je genoeg gehad.’ De reactie van VVD-fractievoorzitter Zijlstra op de gebeurtenissen in Oranje zou volgens Roemer bevestigen dat vooropgezet spel was.

Een betrokkene van de PvdA schiet in de lach wanneer hij de suggestie van de sociaaldemocraten hoort. Volgens de PvdA’er zou de schade veel te groot zijn voor de VVD om te gokken op zo’n relatief klein winstpunt. Een woordvoerder van de VVD laat weten dat de beweringen van Roemer volstrekte onzin zijn.

Lees alles over:
Provincie: