vrijdag, 9. oktober 2015 - 10:29

Tuchtcommissie handhaaft straf Kramer

Tuchtcommissie handhaaft straf Kramer
Foto: SXC
Rotterdam

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Michiel Kramer van Feyenoord uitgesloten voor vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar, vanwege het slaan van een tegenstander tijdens de wedstrijd De Graafschap – Feyenoord op 4 oktober 2015. De uitsluiting geldt voor competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden.

Tijdens het duel werd het incident, waarbij ook De Graafschap-speler Ted van de Pavert betrokken was, niet waargenomen door scheidsrechter Danny Makkelie. Op basis van de verklaringen van betrokkenen en tv-beelden is de aanklager betaald voetbal tot het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden uitsluiting waarvan één voorwaardelijk gekomen. In de hoogte van het schikkingsvoorstel speelde de strafkaart van Michiel Kramer mee. Op zijn strafkaart, die twee jaar blijft staan, stond nog een stoot met de onderarm tegen Ajax-doelman Jasper Cillessen tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – Ajax van zondag 1 december 2013. 

Achtergrond

Doordat Kramer het schikkingsvoorstel niet accepteerde werd de zaak gisteravond in Zeist behandeld. Tijdens de tuchzaak werd de straf echter gehandhaafd door de tuchtcommissie. Kramer kan tegen de uitspraak beroep aantekenen. Mocht hij hiertoe besluiten, dan is hij in afwachting van de behandeling van de beroepszaak speelgerechtigd.