vrijdag, 9. oktober 2015 - 10:44

Zes aanhoudingen tijdens controle in Westelijk Havengebied

Zes aanhoudingen tijdens controle in Westelijk Havengebied
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Tijdens een controle in het Westelijk Havengebied in Amsterdam zijn donderdag zes personen aangehouden. De politie hield de controle in samenwerking met de Belastingdienst, de Douane en de Koninklijke Marechaussee.

Tijdens de controle op en rond de Basisweg is gebruik gemaakt van een kentekenleessysteem (ANPR). Alle bestuurders zijn onderworpen aan een blaastest. Niemand had teveel gedronken. In totaal zijn 126 voertuigen gecontroleerd. Motorrijders namen deze voertuigen mee naar een controleplaats langs de Donauweg. In ernstige gevallen trad de politie verbaliserend op. In een aantal gevallen is in het kader van de politieacties een waarschuwing uitgedeeld.

Aanhoudingen

Twee mannen in de leeftijd van 21 en 27 jaar uit Zaanstad zijn aangehouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. Zij hadden een kleine hoeveelheid pillen en een zakje met wit poeder bij zich. Onderzoek moet uitwijzen of dit harddrugs zijn. De auto waarin zij reden is voor nader onderzoek in  beslag genomen.

De overige aanhoudingen hielden verband met illegaal verblijf, twee signaleringen voor het betalen van een onherroepelijk vonnis en signalering voor het afstaan van DNA. Deze 28-jarige man uit Amsterdam bleek ook zonder rijbewijs te rijden. Hij was hiervoor al eens eerder voor bekeurd.