vrijdag, 9. oktober 2015 - 15:30 Update: 10-10-2015 10:23

Woningen voor 10.000 vluchtelingen met verblijfstatus

Voor 10.000 vluchtelingen met verblijfstatus wordt woning gezocht
Foto: Min. Veiligheid en Justitie
Den Haag

Uit het overleg vrijdag tussen het kabinet, provincies en gemeenten over de opvang van vluchtelingen is als uitkomst gekomen dat er de komende 6 maanden wordt geprobeerd in de gemeenten in het hele land om voor 10.000 vluchtelingen met een verblijfstatus een eigen woning te zoeken.

'Hierdoor worden de asielzoekerscentra ontlast en kunnen zij aan nieuwe vluchtelingen noodopvang bieden', zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff na afloop van het overleg in Den Haag.

'We hebben een erg goed overleg gehad. Het is een gezamenlijk probleem waar we in heel Nederland een oplossing voor vinden, we gaan het dus ook zeker gezamenlijk oplossen. We hebben afgesproken dat we 10.000 mensen die al een asielstatus hebben en in een asielzoekerscentrum zitten, in de komende 6 maanden in de gemeenten gaan plaatsen', zei Dijkhoff.

Uitbreiding grotere opvanglocaties

'Om een einde te maken aan het gesleep met mensen gaan we met de provincies aan de slag om opvanglocaties zoals in Heumensoord te realiseren en dat we het gesprek ook heel snel voortzetten om ook de woningmarkt vlot te trekken voor iedereen die op een wachtlijst staat ook met semipermanente woonoplossingen zodat ook daar oplossingen voor komen en de doorstroom verbeterd', aldus Dijkhoff.

Lees alles over:
Provincie: