zaterdag, 10. oktober 2015 - 9:02 Update: 10-10-2015 15:26

Groep van ongeveer 20 mensen met bivakmutsen bestormt noodopvang Woerden

Arrestaties na bestorming noodopvang Woerden
Foto: SXC
Woerden

In Woerden is vrijdagavond een noodopvang voor vluchtelingen bestormd.

Dat gebeurde bij sportcentrum Snellerpoort waar sinds woensdag 150 vluchtelingen worden opgevangen. De noodopvang werd vrijdagavond bestormd door een groep van 20 mensen met bivakmutsen. Zij gooiden vuurwerkbommen en eieren en duwden hekken omver.

De politie laat weten dat er elf mensen zijn aangehouden. De groep brak rond 22.30 uur door de afzetting heen en probeerde de sporthal te bereiken, ze gooiden hierbij met vuurwerk en eieren, maar het lukte hen niet de sporthal binnen te komen. Dit omdat de beveiliging direct de politie inschakelde en dit ervoor zorgde dat de groep op de vlucht sloeg. Bij de aanhoudingen kreeg de politie hulp van burgers.

Volgens burgemeester Molkenboer van Woerden zijn de vluchtelingen erg geschrokken en reageerden ze emotioneel. Molkenboer in de media: 'De meesten komen uit een oorlogsgebied. De knallen geven een traumatische ervaring.' Over de groep zegt hij: 'Het is een zieke groep. Je kunt voor of tegen zijn, maar dit soort acties doe je niet.'

Toegesnelde agenten konden elf personen aanhouden. Het betreft allemaal mannen in de leeftijd van 19 tot 30 jaar, afkomstig uit Montfoort, Harmelen, Lopik, Schoonhoven, Woerden en Utrecht. De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau waar zij vast zitten voor verhoor. Zij worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging

De gemeente Woerden heeft inmiddels extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo komt er permanent politietoezicht en wordt de ingang extra beveiligd met camera's.

Provincie: