zondag, 11. oktober 2015 - 10:55 Update: 11-10-2015 15:04

VNL overweegt rechtszaak over asielbeleid

Moszkowicz onderzoekt rechtszaak over asielbeleid
Foto: Archief FBF
Den Haag

Partij leider Bram Moszkowicz van de partij VoorNederland (VNL) bekijkt of zijn partij gerechtelijke stappen kan ondernemen tegen het kabinet in een poging een einde te maken aan het huidige asielbeleid. Dit maakte de partij zondag bekend.

Joram van Klaveren van VNL zegt ‘Het huidige asielbeleid zal de basis gaan vormen voor enorme structurele problemen. Op het gebied van volkshuisvesting, bijstand, onderwijs, criminaliteit en terreurdreiging’.

De partij onderzoekt de mogelijkheid van twee artikelen van het Wetboek van Strafrecht. Artikel 99 stelt dat een persoon die een aan hem opgedragen onderhandeling opzettelijk ten nadele van de staat voert strafbaar is.

Het tweede artikel is 104 welke zegt dat het verboden is om het opnemen, verbergen of voorthelpen van de vijand, in een tijd van oorlog. De partij doelt hiermee om jihadisten die nog steeds terugkeren uit Syrië. Daarnaast omdat er onder de asielzoekers die ons land opneemt mogelijk strijders van de Islamitische Staat zijn. Nederland is volgens VNL in oorlog met IS.

 

Lees alles over:
Provincie: