maandag, 12. oktober 2015 - 11:04 Update: 12-10-2015 11:10

'Mogelijk criminele achtergrond gijzeling Roermond'

Mogelijk criminele achtergrond gijzeling
Foto: Google streetview
Roermond

De politie van Limburg houdt er rekening mee dat de oorzaak van de gijzeling zondagmiddag en -avond te maken kan hebben met criminele activiteiten.

Ze startte ’s middags een onderzoek naar aanleiding van een melding dat een man onder dwang in een auto werd geduwd. Op dat moment leverde het onderzoek niet veel meer op. Het slachtoffer probeert ’s avonds aan zijn ontvoerders te ontsnappen bij het tankstation aan de Donderbergweg in Roermond. Dit mislukt en hij wordt daar vervolgens door twee mannen mishandeld. Een getuige die ook stopt bij het tankstation ziet de mishandeling en probeert tussenbeide te komen.

Het slachtoffer kan in de auto van de getuige stappen die vervolgens naar het politiebureau rijdt. De politie legt de al bekende informatie van die middag en de nieuwe informatie bij elkaar waarna de auto van de verdachten op de A2 wordt gezien. Ter hoogte van Born kan deze worden klemgereden. De drie inzittenden worden aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Sittard-Geleen in de leeftijden 21, 23 en 27 jaar. Het slachtoffer is afkomstig uit Roermond en 22 jaar.

Provincie:
Blik op 112: