maandag, 12. oktober 2015 - 11:35 Update: 12-10-2015 19:28

Het was dit weekend geweld(ig) op de amateur-voetbalvelden

Het was dit weekend geweld(ig) op de voetbalvelden voor amateurs
Foto: YouTube
Rotterdam/Tilburg

Afgelopen weekend hebben zich twee geweldincidenten voorgedaan op de voetbalvelden.

Zo heeft de politie zondag na afloop van een voetbalwedstrijd op de Matterhornstraat in Tilburg een 61-jarige Tilburger en zijn 31-jarige zoon aangehouden op de verdenking van het mishandelen van een 38-jarige Tilburger.

De politie kreeg zondag omstreeks 17.05 uur een melding dat er op het terrein van een voetbalvereniging aan de Mattehornstraat na afloop van een voetbalwedstrijd een vechtpartij was ontstaan. Toen de dienders ter plaatse kwamen, was het inmiddels weer rustig. Ze zagen dat op het terras een bebloede man zat, naast hem zat een huilend jochie. Later bleek dat dit het zoontje was van het slachtoffer. Volgens een getuige was de sfeer tijdens de wedstrijd tussen Olympus en Broekhoven grimmig. Na afloop werd een speler, een 38-jarige Tilburger, geslagen en geschopt. Omstanders hadden een eind aan de vechtpartij gemaakt. De agenten hebben vervolgens aan de hand van de opgegeven signalementen twee verdachten aangehouden. Het slachtoffer werd voor behandeling vanwege letsel aan zijn gezicht met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Arbiter krijgt schop in buik in Rotterdam

In Rotterdam is tijdens een amateurswedstrijd een scheidsrechter gewond geraakt. Dat gebeurde tijdens het duel tussen NOCKralingen en het Goudse Donk. De arbiter legde het spel stil na een overtreding en deelt een tweede gele kaart trekt voor een speler van sv Donk. De speler gaat bij de arbiter verhaal halen, waarna een opstootje ontstaat en de arbiter een trap krijgt. Korte tijd later zakt de arbiter op het veld in elkaar. Het incident werd gefilmd en op YouTube gezet. Het filmpje is inmiddels al meer dan 80.000 keer bekeken.

De arbiter heeft inmiddels laten weten aangifte te gaan doen tegen de betreffende speler.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):