maandag, 12. oktober 2015 - 16:18

SP en Stadspartij roepen college ter verantwoording over Noorderkerk

SP en Stadspartij roepen college ter verantwoording over Noorderkerk
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

De SP en de Stadspartij in Groningen hebben een actualiteitendebat over de Noorderkerk aangevraagd voor aankomende woensdag. Het plan om meer dan 100 jongerenwoningen te bouwen in de kerk ligt gevoelig bij omwonenden.

Vorige week donderdag is de vergunning voor de eerste bouwfase ingetrokken wegens een fout van de gemeente.

Raadsleden Mechteld van Duin (SP) en Marjet Woldhuis (Stadspartij): “Wij hebben het college eerder gevraagd erop toe te zien dat bezwaren van bewoners zorgvuldig worden behandeld en worden betrokken bij de planvorming. In april werd bekend dat de hoeveelheid te bouwen woningen met bijna de helft was toegenomen en nu blijkt de vergunning niet te kloppen. Wij willen weten hoe dit heeft kunnen gebeuren bij een project dat meer dan de gemiddelde aandacht van het college heeft.”

Afgelopen jaar was het betrekken van bewoners een groot thema in de gemeenteraad. Uit dit project blijkt volgens de twee partijen dat het betrekken van bewoners bij bouwprojecten valt of staat bij de wil van de projectontwikkelaar. “Wij willen daarom van het college weten wat zij gaat doen om bewoners zeggenschap te geven bij de planvorming van dergelijke bouwprojecten,” aldus Woldhuis en Van Duin.

Provincie:
Tag(s):