dinsdag, 13. oktober 2015 - 9:57

Qbuzz Utrecht gaat naar rechter na aankondiging werkonderbreking FNV

Qbuzz Utrecht gaat naar rechter na aankondiging werkonderbreking FNV
Foto: Archief FBF
Utrecht

Qbuzz Utrecht gaat naar rechter na aankondiging werkonderbreking FNV. Op donderdag 15 oktober 2015 zal er mogelijk tijdens de ochtendspits een door de FNV georganiseerde werkonderbreking plaatsvinden bij Qbuzz Utrecht. Dit betekent dat de 300 U-OV bussen en trams die Qbuzz in de ochtendspits inzet, in ieder geval tot 08.30 uur in de ochtend, maar naar alle waarschijnlijk tot een later tijdstip op die dag, niet kunnen rijden.

Reden van de voorgenomen werkonderbreking is dat FNV zich niet kan vinden in het loonakkoord voor overheidspersoneel dat drie andere vakbonden op 10 juli jl. hebben gesloten met het kabinet.

Qbuzz betreurt de werkonderbreking zeer. Niet alleen omdat Qbuzz geen partij is in deze kwestie, maar vooral omdat de actie meer dan 125.000 reizigers en vele scholen en bedrijven in en rond Utrecht raakt. Hoewel de oproep van FNV om het werk neer te leggen zich richt tot de medewerkers die zorgen voor het openbaar vervoer in de stad Utrecht, is Qbuzz genoodzaakt om tijdens een eventuele werkonderbreking ook alle U-OV bussen en trams in de regio stil te leggen, omdat zij anders de veiligheid van haar chauffeurs en reizigers niet kan garanderen.
 
Qbuzz treft momenteel maatregelen om de werkonderbreking via de kortgedingrechter te voorkomen. Echter, indien de werkonderbreking wordt toegestaan, is het de verwachting dat het openbaar vervoer op donderdag 15 oktober in en rondom Utrecht zeker tot 10.30 uur onregelmatig rijdt. Qbuzz adviseert reizigers ten zeerste om in dat geval voor alternatief vervoer te zorgen of later van huis te gaan.

Provincie: