dinsdag, 13. oktober 2015 - 22:23

Hennis invloedrijkste vrouw

Hennis invloedrijkste vrouw
Foto: Min Defensie
Den Haag

Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert is volgens Opzij de meest invloedrijke vrouw van Nederland. De jury van het opinieblad voor vrouwen maakte dit vanavond bekend in Amsterdam. Hennis is daarmee aanvoerder van de Opzij Top 100 Machtigste Vrouwen van Nederland 2015.

De jury roemde haar joviale, gedreven en bevlogen manier van werken. Als eerste vrouwelijke Defensieminister wist ze de jarenlange bezuinigingen op een cruciaal moment een halt toe te roepen. Hennis is uitstekend ingevoerd in de ingewikkelde dossiers van Defensie en in de internationale verhoudingen. Daardoor dwingt ze binnen de gehele krijgsmacht gezag af. De bewindsvrouw kreeg veel kritiek over zich heen, maar ze hield voet bij stuk en wist meer transparantie te brengen in de tamelijk gesloten Defensiecultuur. Haar humor en toegankelijkheid zijn haar geheime wapens, zo luidt de lofzang in het juryrapport.

Beduusd

Hennis keek beduusd: “Hier word ik toch een beetje verlegen van. Zoals iedereen weet, gaat achter ieder succes en iedere titel een enorm team schuil. In mijn geval de mannen en vrouwen van Defensie. Ik kijk nu naar een zaal bomvol talentvolle vrouwen. Ik wil u zeggen: Nederland heeft u nodig.” Nadat zij haar laatste woorden uitsprak, ging het doek achter haar omhoog en verraste de krijgsmacht haar met een optreden van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers van de Koninklijke Landmacht. Een afvaardiging van 4 vrouwelijke militairen overhandigde haar een enorme bos rozen. “Dit is fantastisch”, reageerde Hennis. “Defensie is een organisatie die iedere keer verrast en overdondert. Ook nu weer.”

Provincie:
Blik op 112: