woensdag, 14. oktober 2015 - 8:04 Update: 14-10-2015 8:06

Huntelaar: 'Kan einde van mijn generatie zijn'

Huntelaar: 'Kan einde van mijn generatie zijn'
Foto: SXC

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Samen beleefden ze hoogtepunten en dieptepunten op de EK's van 2008 en 2012 en de WK's van 2010 en 2014. Maar nu het Nederlands elftal het EK van 2016 misloopt, beseft Klaas-Jan Huntelaar dat het Oranje-tijdperk van hemzelf, Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder wel eens voorbij kan zijn. "Nu is niet het moment om daarover te praten. Maar inderdaad, het zou kunnen", stelt de Achterhoeker tegenover ELF Voetbal.

De teleurstelling droop na afloop van het duel met Tsjechië van Huntelaars gezicht af. "We weten hoe mooi die eindtoernooien kunnen zijn. Niet te geloven dat we er nu voor het eerst in mijn carrière niet bij zijn." De oorzaak dat Oranje er in Frankrijk niet bij is, zoekt The Hunter in kwaliteit. "We hebben met elkaar gewoon te weinig punten gehaald. Dan houdt het op. Ook vanavond was het niet goed. In eigen huis met 0-2 achter komen, mag niet. Na die rode kaart van hen krijgen we alsnog de kans om de wedstrijd te winnen. Maar ook die grijpen we niet."

Geruchten dat het in de groep niet goed zou zitten, verwijst de aanvaller van Schalke 04 naar het rijk der fabelen. "We vormen onderling een prima groep, maar hebben die sfeer niet om kunnen zetten in resultaat. Natuurlijk is het geluk in deze kwalificatiereeks ook niet aan onze zijde geweest. Maar goed, ook dat moet je afdwingen."

Categorie:
Tag(s):