woensdag, 14. oktober 2015 - 12:07 Update: 14-10-2015 12:10

Drukke vrijdagspits door begin herfstvakantie

Drukke vrijdagspits door begin herfstvakantie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Het begin van de herfstvakantie voor de regio's Noord en Midden zal vrijdagmiddag zorgen voor een drukkere avondspits.

Vakantieverkeer mengt zich met woon-werkverkeer, waardoor vooral routes richting het zuiden en oosten extra belast worden. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) woensdag.

Onder meer de regio's Amsterdam en Rotterdam vertrekken vrijdagmiddag op vakantie. Traditioneel is het vooral druk op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort, de A2 tussen Utrecht en Maastricht en op de A28 tussen Utrecht en Zwolle. Vervelende factor dit jaar is dat er regen wordt verwacht. Als deze regen samenvalt met de spits wordt het nog drukker. Vorig jaar gingen de regio Midden en Zuid tegelijkertijd op vakantie. Toen leidde de uittocht op vrijdagmiddag tot een dikke 300 kilometer file.

Volgende week rustiger

Vanwege de herfstvakantie zal het volgende week iets rustiger zijn op de Nederlandse wegen. In het zuiden gaan de files nog onverminderd door, omdat daar nog gewerkt wordt. Bij mooi weer wordt de drukte naar pretparken komend weekend en ook volgende week wel merkbaar. Dat betekent extra drukte richting bijvoorbeeld de Efteling en Slagharen.

Provincie: