woensdag, 14. oktober 2015 - 19:10

Het aantal freelancers neemt toe, maar hun omzet af

Het aantal freelancers neemt toe, maar hun omzet af
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hilversum

Het aantal freelancers en flexwerkers blijft toenemen. In het derde kwartaal van 2015 steeg het aantal aan Tentoo verbonden freelancers met bijna 11 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Dat meldt het payrollbedrijf in de nieuwe kwartaalmonitor. Ook het aantal opdrachtgevers nam flink toe (ruim 11 procent). De gemiddelde omzet van freelancers nam af met ruim 3 procent, onder meer door de toenemende concurrentie op de flexmarkt.

Het gemiddeld aantal uren dat freelancers werkten, daalde ook in het derde kwartaal. Er was sprake van een afname van bijna 5 procent. Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo Payroll: “Al jaren neemt het aantal flexibele arbeidskrachten toe, en daardoor ook de onderlinge concurrentie. Aangezien het aantal opdrachten niet evenredig steeg, konden freelancers gemiddeld minder uren werken. Daarnaast trekt de economie aan en durven bedrijven medewerkers steeds vaker in vaste dienst te nemen. Dat gaat ten koste van het aantal uren dat freelancers kunnen maken.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):