donderdag, 15. oktober 2015 - 9:31 Update: 15-10-2015 18:24

Gestolen exclusieve Audi uitgebrand teruggevonden

Schietende bandieten stelen exclusieve Audi tijdens filmopnames
Foto: Bon
Schietende bandieten stelen exclusieve Audi tijdens filmopnames
Foto: Leitner
Amsterdam

In Amsterdam is woensdag een zeer exclusieve Audi gestolen. De auto, een Audi RS6 DTM, werd gebruikt tijdens filmopnames bij de Piet Hein-tunnel toen overvallers de auto met vuurwapengeweld meenamen.

Bij de brute roof werd ook in de lucht en in de grond geschoten, zegt eigenaar Douwe Leitner tegenover BlikopNieuws.nl.

De overvallers sloegen toe toen de cameraploeg en de eigenaar bij het Shell station nabij de tunnel camera's aan het monteren waren voor een volgend shot. Gewapend en schietend kwamen twee mannen uit een Volkswagen bestelbus die achter hen had geparkeerd. ''Opeens stond een van de overvallers naast mij die meerdere malen in de grond schoot. Toen ik uit de auto was zette ik het op een lopen samen met de andere vijf mensen van de filmploeg. Toen ik omkeek, zag ik hun bestelbus in brand staan en het tweetal met de Audi wegrijden richting Zaandam'', aldus Leitner. Iedereen kwam met de schrik vrij.

De sportwagen is een zeer exclusief model waarvan er maar een in de wereld rondrijd. De huidige waarde van de auto wordt geschat op zo'n 400.000 euro. De Audi is in Zweden afgebouwd.

Uitgebrand

De auto is later die nacht uitgebrand teruggevonden. Omwille van het onderzoek wordt de locatie en tijdstip hiervan op dit moment niet vrijgegeven. Wel is de politie op zoek naar getuigen van het incident bij het tankstation op de IJburglaan én naar informatie over waar de auto is geweest ná 23.00 uur gisteravond. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):