donderdag, 15. oktober 2015 - 22:11 Update: 15-10-2015 23:46

Nieuwe reisplanner-app heeft een OV-fiets-checker

Met de NS kom je verder
Foto: NS
Utrecht

Reizigers vragen er geregeld om: inzicht in het aantal beschikbare OV-fietsen. Op piekmomenten kan het immers wel eens voorkomen dat reizigers misgrijpen. Daarom beschikt de nieuwe reisplanner-app over een OV-fiets-checker.

Piero Witmer, bij NS verantwoordelijk voor de OV-fiets: “Met de OV-fiets-checker kunnen reizigers een afweging maken hoe zij het laatste stukje van hun reis afleggen. Er kunnen nog kinderziektes optreden: In de 250 stallingen moeten ze wellicht nog wennen aan de nieuwe dienst."

"Mocht het aantal aanwezige OV-fietsen niet overeenkomen met de checker, dan kan de reiziger dat met een feedback-knop aangeven en ondernemen we daar direct actie op. Zo wordt de OV-fiets-checker steeds beter. Het belangrijkst blijft echter dat we voldoende OV-fietsen hebben. Daarom plaatsten we de komende 3 jaar minimaal 1000 OV-fietsen per jaar bij en zorgen we voor extra fietsen bij evenementen”, aldus Witmer.

Duinen

De trein kan immers niet overal komen zoals bijvoorbeeld in de duinen en dan is zo'n OV-fiets wel een uitkomst. En bovendien zit hij lekker, stuurt hij fijn en trapt hij makkelijk. En voor dat laatste stukje van je reis is die OV-fiets dan ook precies bedoeld wat je eindbestemming dan ook is. 

Te huur op zo'n 180 stations en nog 50 andere overstaplocaties bij stations. U wordt abonnee via de website van OV-fiets voor € 10,- per jaar en dan huurt u overal een OV-fiets. Zonder borg, contant afrekenen of het invullen van formulieren. Ook te huur voor houders van de NS-Business Card. U huurt een OV-fiets voor € 3,15 per rit (voor 24 uur), de huurprijs betaalt u achteraf per automatische incasso. U koppelt uw OV-fiets abonnement aan uw ov-chipkaart. Op ns.nl/ov-fiets staat meer informatie; ook kunt u daar uzelf meteen aanmelden.

 
Categorie:
Provincie:
Tag(s):