vrijdag, 16. oktober 2015 - 9:47

Ling gooit bijltje bij Ajax er per direct bij neer

Ling gooit bijltje bij Ajax er per direct bij neer
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ELF-Voetbal) Tscheu La Ling is alweer weg bij Ajax. Hij heeft per direct een punt gezet achter zijn adviserende rol bij de Amsterdammers.

In juni werd de voormalige Oranje-international aangesteld om advies te geven aan een nieuwe strategische commissie, bestaande uit Theo Collee en Theo van Duivenbode. Die bewuste groep moest het gat opvullen, dat de vertrekkende directeur Michael Kinsbergen achterliet.

Bestuurlijke strubbelingen

Ling stelde een berucht rapport met aanbevelingen op. Iets dat hij deed op aandringen van met name Johan Cruijff, wiens oogappel hij is. El Salvador schoof Ling ook nadrukkelijk naar voren bij Ajax. Waar normaal alle rapporten uitlekken, bleef de inhoud hiervan voor alle media geheim. Het rapport zou aanbevelingen bevatten om de bestuurlijke strubbelingen binnen Ajax te stoppen. De Raad van Commissarissen besloot daarop Edwin van der Sar te benoemen tot voorzitter van technische hart.

Hans Wijers van de rvc laat via een woordvoerder aan AD Sportwereld weten. "Het klopt dat de heer Ling aan de rvc heeft laten weten niet meer beschikbaar te zijn als adviseur." 

Rapport niet af

Ajax was naar verluidt tevreden over de adviezen van Ling en wilde hem voor de club behouden. Maar de geboren Hagenaar had daar zelf geen behoefte aan. Ling meldt overigens zijn rapport nog niet helemaal te hebben voltooid. Wijers wil daar via zijn woordvoerder overigens niet op reageren. "Over zijn aanbevelingen cq. rapport doen wij zoals bekend geen uitspraken."

Categorie: