vrijdag, 16. oktober 2015 - 11:40 Update: 16-10-2015 11:43

Alphen ad Rijn akkoord met komst asielzoekers naar PI Alphen

Alphen ad Rijn akkoord met komst asielzoekers naar PI Alphen
Foto: Google streetview
Alphen ad Rijn

Gisteravond is de gemeenteraad van Alphen ad Rijn met een grote meerderheid akkoord gegaan met het tijdelijk plaatsen van asielzoekers in PI Alphen ad Rijn, locatie Eikenlaan.

De locatie heeft een capaciteit van 1.140 bedden. Vanuit het COA en de gemeente Alphen ad Rijn is groot vertrouwen in de organisatie en het personeel van DJI.

De verplaatsing van de arrestanten van Alphen ad Rijn, locatie Eikenlaan naar het detentiecentrum Rotterdam start vanwege de acute vraag naar noodopvang van asielzoekers, al komend weekend. De eerste asielzoekers worden begin volgende week al verwacht. Het personeel van de betrokken inrichtingen is hierover inmiddels geïnformeerd.

DJI verzorgt alle noodzakelijke toezicht, begeleiding en veiligheid. Dit betekent dat DJI woonbegeleiders levert (40 in totaal), beveiligers en BHV-ers. Daarnaast levert DJI alles omtrent facilitaire zaken, en wordt door COA optimaal gebruik gemaakt van alle aanwezige faciliteiten zoals bibliotheek, computervoorziening, sport etc. Dit alles gebeurt onder verantwoordelijkheid van een unitmanager COA.

Lees alles over:
Provincie: