vrijdag, 16. oktober 2015 - 14:34 Update: 16-10-2015 14:47

Máxima opent ‘The Future of Fashion is Now’ in Shanghai

Máxima opent ‘The Future of Fashion is Now’ in Shanghai
Foto: Archief EHF
Rotterdam/Shanghai

Tijdens het staatsbezoek aan China zal koningin Máxima op 28 oktober de tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ van Museum Boijmans Van Beuningen met werk van ruim 25 internationale modeontwerpers officieel openen in Shanghai. Dit meldt het museum vrijdag.

De succesvolle tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ is op initiatief van DutchCulture de eerste Boijmans tentoonstelling ooit die in China te zien is. De tentoonstelling was al in het najaar van 2014 in Museum Boijmans Van Beuningen te zien en presenteert de mode van de toekomst, zoals de jongste generatie modeontwerpers haar ziet. 

Er zijn ruim 25 jonge modetalenten van over de hele wereld uitgenodigd om werk te leveren, waaronder acht ontwerpers uit China en vijf uit Azië, zoals Dooling Jiang (China), Wang Lei (China), Zhang Da (China), Little Shilpa (India), Movana Chen (China). Daarnaast zijn ontwerpen van gerespecteerde Nederlandse vernieuwers te zien als Viktor&Rolf, Iris van Herpen en Pauline van Dongen. 

Elisa van Joolen, Pauline van Dongen en Antoine Peters reizen ook af naar China om hun expertise te delen. Deze ontwerpers zijn actief op zoek naar innovatie van de modewereld. Futuristische technologieën, nieuwe maakprocessen en de duurzaamheid van kleding zijn uitgangspunten waarmee zij vorm geven aan de mode van morgen. 

De tentoonstelling is vanaf 29 oktober 2015 tot en met 28 februari 2016 te zien in de OCT Contemporary Art Terminal in Shanghai. Na 28 februari reist de tentoonstelling door naar de OCT Art & Design Gallery in Shenzhen waar deze vanaf 26 maart tot en met 31 juli 2016 te zien is.

Categorie:
Provincie: