vrijdag, 16. oktober 2015 - 20:21 Update: 16-10-2015 20:23

Politiehond vindt twee illegale Chinezen in restaurant Maastricht

Politiehond vindt twee illegale Chinezen in restaurant Maastricht
Foto: Archief FBF.nl
Maastricht

Een migratiehond van de Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond in een Chinees restaurant twee werknemers opgespoord die daar zonder vergunning werkten.

De twee zaten verschanst in een geheime bergruimte in een koelcel.

Het ging hier om een gezamenlijke actie van de Inspectie SZW, de gemeente Maastricht, de Belastingdienst, de politie en de Koninklijke Marechaussee, zo meldt het ministerie van SZW.

Het Chinese restaurant werd al langer door de Inspectie SZW verdacht van overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Mensen van buiten de EU moeten een tewerkstellingsvergunning hebben om hier te werken. Bij een eerdere actie vorig jaar zag de Inspectie bij deze Chinees twee mensen hard weglopen nadat de controle was begonnen.

Tijdens de actie gisteravond werden in eerste instantie ook geen medewerkers gevonden die hier illegaal werkten. De inzet van een getrainde hond van de Koninklijke Marechaussee bracht hier verandering in. De hond sloeg aan bij een koelcel, waarin inderdaad twee medewerkers zich hadden verschanst. De twee Chinezen hadden geen vergunning om hier te werken. De eigenaar van het restaurant kan een boete krijgen van vermoedelijk € 16.000,-.