zaterdag, 17. oktober 2015 - 11:31 Update: 17-10-2015 11:32

Hans Wijers vertrekt mogelijk bij Ajax

Hans Wijers ajax
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Hans Wijers zal naar verwachting op korte termijn aftreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax en de functie overdragen aan Leo van Wijk. Daarmee lijkt er vooralsnog geen einde te komen aan de bestuurlijke chaos bij de Amsterdamse club.

De week was toch al hectisch, na het nieuws dat Tscheu La Ling niet langer als adviseur voor de club wenst te dienen. Naar de achterliggende reden is het nog gissen, maar terwijl de kruitdampen nog zichtbaar zijn komt De Telegraaf al met het opvallende nieuws over Wijers. Daarmee lijkt de huidige Raad van Commissarissen een flinke metamorfose te ondergaan, aangezien Dolf Collee per 16 november aantreedt als algemeen directeur. In die hoedanigheid zal ook hij terug moeten treden als commissaris.

Veranderingen Technisch Hart

Naast de verschuivingen in de bestuurstop van de Amsterdammers, zal zoals bekend ook het Technisch Hart enkele veranderingen ondergaan. Edwin van der Sar zal aan het hoofd komen te staan van dit orgaan, en trachten tot duidelijke taakafbakeningen te komen. Opvallend is dat Ajax bij de aankondiging van dat nieuws nog meldde dat dit op basis van het rapport van Ling gebeurde. Dat de voormalige buitenspeler nu breekt met Ajax, kan volgens De Telegraaf dan ook maar twee dingen betekenen: dat Ling niet om verder advies is gevraagd óf dat zijn adviezen door de Raad van Commissarissen in de wind zijn geslagen.

Wijers weigert commentaar

De reden van het aanstaande vertrek van Wijers is vooralsnog onbekend. De Telegraaf geeft aan dat de bestuurder geen commentaar wenst te geven. Met Wijers zou een schat aan bestuurservaring vertrekken,  al kon deze ervaring niet voorkomen dat Wim Jonk en Marc Overmars met elkaar botsten over de uitvoering van het beleid bij Ajax.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):