zaterdag, 17. oktober 2015 - 15:40 Update: 17-10-2015 20:24

Twee arrestaties na moord op leider No Surrender

Twee arrestaties in moordonderzoek Hooge Zwaluwe
Foto: Archief EHF
Hooge Zwaluwe

De politie heeft twee personen gearresteerd in het onderzoek naar de dubbele moord in Hooge Zwaluwe. Daarbij kwam de leider van motorclub No Surrender om het leven. Het rechercheteam arresteerde een 39-jarige man uit België en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. De beide verdachten belandden afgelopen woensdag met verwondingen in het ziekenhuis.

De 39-jarige man uit België werd afgelopen woensdag rond het middaguur door onbekenden gewond achtergelaten bij het ziekenhuis in Oosterhout. Hij had een zichtbare steek- of schotwond opgelopen. Zijn arrestatie vond plaats op donderdagavond 15 oktober jl.

Merodelaan Breda

De 46-jarige verdachte (zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland) werd eveneens afgelopen woensdag rond het middaguur gewond aangetroffen. Dat gebeurde in de Merodelaan in Breda. Hij bleek gewond te zijn geraakt door vuurwapengeweld. Deze verdachte werd zaterdag 17 oktober 2015 aangehouden.

Onderzoek

Een Team Grootschalige Opsporing (circa 25 rechercheurs), verricht onder leiding van een officier van justitie, het opsporingsonderzoek. Het sporenonderzoek rond de plaats van het delict is afgerond. Het buurtonderzoek en het verhoor van getuigen is nog in volle gang. Op diverse plaatsen in Nederland zijn vandaag doorzoekingen van woningen verricht.

Hechtenis

De twee arrestanten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. Beide mannen zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de zaak in Hooge Zwaluwe.

Provincie:
Blik op 112: